NGO CRMC- NGO Center for the Rights of Minority

U sklopu projekta “Mladi za buducnost”, koju sprovodi Centar za prava manjinskih zajednica u saradnji sa loklanim partnerima, održana je cetvrta debata pod nazivom „prezentacija Lokalnog Omladinskog Akcionog Saveta”.

Na sastanak su pozvani mladi iz srpske zajednice, u opštini Klina, i drugi relevantni faktori na lokalnom nivou.

IMG-1cc9add919c338d90570dba477010817-VSastanku je prisustvovao predsednik Lokalnog Omladinskog Akcionog Saveta (LOAS) u opštini Klina Qendrim Gashi, koji je omladince iz srpske zajednice upoznao sa trenutnom situacijom unutar LOAS-a. On je rekao da ova organizacija imam mesta za predstavnike srpske yajednice i da očekuje izbore u oktobru jer želi da podnese ostavku zarad daljeg usavršavanja. To je svakako najbolja mogućnost da se izaberu I članovi iz srpske zajednice i za to ćete imato podršku, rekao je Gashi.

 

Mladi iz Vidanja i Kline su se najviše interesovali za mogućnost zajedničkog delovanja u realizaciji raznih projekata, koji se bave pitanjima mladih.

Tokom predhodne tri radionice: volonterizam IMG-952b5325dddb4f98bc3191c5da51612a-Vi omladinski aktivizam, aktivno građanstvo, pisanje projekata i finansiranje NVO, koje su održane u omladinskom centru u Vidanju, mladi su imali prilike da učestvuju ali i da steknu nove veštine u ovoj oblasti.

Ove aktivnosti sprovodi Centar za prava manjinskih zajednica sa partnerima  George Wiliam Youth Center, NVO Suri i vizionit, Lokalni omladinski akcioni saveti u Peći, Istoku i Klini, kao i drugi.