NGO CRMC- NGO Center for the Rights of Minority

U Omladinskom centru u Peći održana je prva nedelja obuke u sklopu projekta „Mladi za budućnost“, na kojoj je prva grupa mladih imala priliku da se upozna sa osnovama pisanja projekata i budžetiranja projekata za mlade.

Članovi Centra za prava manjinskih zajednica imali su priliku da podele iskustva sa članovima George William Zout Centra (YMCA) i steknu nove veštine u oblasti razvoja i implementacije projekata za mlade, dok je svoja prva znanja u ovoj oblasti stekla grupa mladih iz srpske zajednice u opštini Klina.

Tokom radionice nastale su ideje za nove projekte, čiji razvoj je započet na samoj obuci a koje će nastaviti da razviju mladi iz Kline, uz pomoć  i logističku podršku Centra za prava manjinskih zajednica.

Naredne nedelje u sklopu projekta „Mladi za budućnost“, biće organizovane još dve radionice za mlade iz srpske zajednice u opštinama Istok i Peć. Radionica za Istok i Peć će biti organizovane 18 i 19. juna a prema rečima Danila Đurića iz Centra za prava manjinskih zajednica, za ove dve radionice vlada veoma veliko interesovanje.

Prijava za radionice obavlja se on-line na ovom linku

Sve radionice tokom jula će biti organizovane u Omladinskom centru u Peći u organizaciji Centra za prava manjinskih zajednica i partnera u ovom delu projekta YMCA, koji sprovode obuku.

Korisnici projekta „Mladi za budućnost“, su mladi iz srpske zajednice koji nisu aktivno uključeni u društveni i politički život u ovom delu Kosova. Mladi predstavljaju izuzetno značajnu kategoriju stanovništva i buduće nosioce promena u društvu. Zato je neophodno posvetiti adekvatnu pažnju njihovim potrebama, stavovima i željama, kao i podršci i razvoju aktivizma mladih.

Projekat „Mladi za budućnost“, sprovodi Centar za prava manjinskih zajednica sa partnerima uz podršku Kosovske fondacije za civilno društvo kroz program Unapređenja demokratskog društva (DSP).